2018
Dinsdag 2 Oktober 2018

Beste mensen,

Er gaan de geruchten rond dat er niets meer wordt gedaan aan de scdf website. Helaas... dat is niet waar.
Ik verwerk heel veel dingen op de achtergrond. Voornamelijk gericht op de zoekmachine wat men inderdaad niet kan zien.

Is er iets dringends? Neem telefonisch even contact op, zie contact.

Dank je wel!

Groetjes Carina van Dooren-Slijters

 
2017
 
zo. 12 Februari 2017

Even een paar kleine puntjes welk ik graag even met u wil delen:

 • Allereerst. Aan iedereen die gedoneerd heeft onwijs SUPER bedankt!
  De website kan weer een jaar blijven bestaan. Iedereen hartstikke top!
   
 • De planning - toekomst van scdf.nl
  Soms krijg ik het idee dat sommige mensen zich afvragen of er aan de SCDF überhaupt nog wel ooit aan gewerkt wordt.

  Mijn dagen zien als volgt er uit: maandag t/m zondag 07.00-21.30u. werken. Nou ja...
  Vanaf maandag 07.00u. begint mijn dag met "MAMA! WAKKER WORDEN!". Dit gaat zo de hele week, iedere dag. Dan is het door de weeks werken, peuterspeelzaal, dansballet, huishouden, boodschappen, eten koken, eten, iedere avond werk ik en ben om 21.30u. pas thuis. (behalve zaterdag en zondag). In het weekend is family/social time of meestal bank time om bij te tanken.. hahaha. Dus ja! Waar is mijn vrije tijd? Ja, iedere zondagavond zodra onze dochter op bed ligt :), maar dan zit ik aan de scdf te werken :).
  Ach, wij genieten nu met volle teugen van onze kleine meid. Gisteren was het 6 jaar geleden.... de tijd vliegt...

  Ik wil ook weer meer naar dans avonden, dit riep ik vorig jaar ook al, maar al eventjes loop ik met een gezondheidsprobleem. Door 2 keizersnede hebben ze waarschijnlijk iets geraakt wat niet moest. Dit wordt nu nog onderzocht. Het heeft te maken met mijn bekken/heupen. Als ik op sta vanuit rust stand kan het in mijn heup schieten waardoor ik niet meer op mijn rechterbeen kan staan, maar dan ook helemaal niet meer. Dit schiet er zomaar in. De ene keer heb ik dit en dan weer niet. (Altijd handig).

  Dus ik doe mijn best! Ik grijp iedere kans aan en ik blijf er voorlopig zeker mee door gaan. Soms heb ik wel eens getwijfeld, maar nee. Ik wil het niet opgeven. Ik heb er té veel uren hierin gestoken. Onze site loopt al vanaf 1999!
  Ook al heb ik in de gaten dat de bezoekers aantal daalt, maar toch probeer ik weer iets te verzinnen dat onze site blijft draaien.
 • Mvg. Carina van Dooren-Slijters

   
  2016
   

  zo. 20 November 2016 - Donaties / Giften

  Allereerst wil ik de mensen enórm bedanken welk een gift hebben ingezonden voor onze site.
  Dit was een gift voor het bestaan voor de lopende web formulieren welk op de site draaien.

  Maar nu in Februari 2017 komt de grootste rekening. We zijn al een heel eind, maar nog niet helemaal. Vandaar zoeken wij nog giften. Alle beetjes helpen!

  Enorm bedankt!!!

   

  wo. 7 September 2016 - Wijziging bankrekeningnummer.

  Binnenkort wordt onze bankrekeningnummer gewijzigd in een lopende rekeningnummer van mijzelf.

  Dit wordt: NL96 RABO 0115 8277 73 t.n.v. C.C. Slijters, o.v.v. gift scdf.

  Redenen: Als stichting betalen we per jaar aan de bank zo'n € 100,- aan bank kosten.
  Persoonlijk vindt ik dit zonde van het geld en heb onze stichting rekening stop gezet en ga verder met mijn eigen rekeningnummer. Staat verders niet op deze rekening dus deze gebruik ik alleen voor de stichting.

  Mvg. Carina van Dooren-Slijters


  2014
   
  ma. 10 Februari 2014 - Stand giften donatie scdf.nl

  Een woord... SUPER!!!

  We hebben aardig wat reacties gekregen en de website kan voorlopig blijven bestaan!
  Ik wil graag de mensen bedanken welk een donatie gestort heeft en dit wil ik graag doen via een nieuw rubriek 'Donateurs'.
  Dus heeft u een donatie gedaan stuur mij een mail met daarin het bedrag (zodat ik dit kan controleren) én een naam (bijvoorbeeld clubnaam met eventueel een verwijzing naar uw website) wat ik op de website kan vermelden (onder rubriek Donateurs).
  Wilt u dit niet dan bij deze...
  ENORM BEDANKT!!!!

  Mvg. Carina van Dooren-Slijters.


  zo. 12 Januari 2014 - Stand giften donatie scdf.nl

  Op dit moment hebben wij 2 giften ontvangen. Wij zijn enorm hiervoor dankbaar!

  Maar alle beetjes helpen.

  Mensen vragen aan mij wat het kost om onze site in de lucht te houden:

 • Onze site draait via www.deheeg.nl
 • Onze formulieren draaien via www.formdesk.nl
 • Ik kan niet verhuizen naar een andere hosting i.v.m. onze zoekmachine. Ik heb niet genoeg ervaring met MySql & Php waar de zoekmachine onder draait om deze over te zetten. Daarnaast is DeHeeg een onafhankelijke partij. Heeft een goede backup en heeft goede service.

  Onze zoekmachine heeft in het begin heel veel geld gekost. Deze hebben wij speciaal laten maken. Ik ben aan het knutselen met MySql & Php code's, maar dit gaat me nog niet zo makkelijk af.

  We houden u op de hoogte!

  Mvg. Carina van Dooren-Slijters


  Per 01-01-2014 ...
 • ... wordt de Stichting Country Dance Foundation compleet over genomen alleen door Carina van Dooren-Slijters.
 • ... blijft de website www.scdf.nl gewoon bestaan.
 • ... om de website draaiend te houden zijn wij dringend op zoek naar giften.
  Deze kunt u storten naar SCDF rabobank rekeningnummer: NL41 RABO 0183 6331 21. t.v.v. gift scdf.nl. BIC: RABONL24.
 • ... krijgen wij geen voldoende giften dan kan de website niet blijven bestaan!
  Voor Bram & Anke, Henk, Piet en mij (Carina) is dit allemaal vrijwilligers werk. Het is een hobby van ons. Onze website vraagt veel ruimte i.v.m. onze danszoekmachine. Deze ruimte kost geld ook zoals onze inzendformulieren.
 • Aangezien er in het algemeen zoveel dingen wegvallen zoals workshops en clubs vindt ik het persoonlijk zonde om deze website te laten vervallen. In al die jaren heeft hier zoveel werk in gezeten. Laat deze website bestaan en stort op NL41 RABO 0183 6331 21 t.n.v. gift scdf.nl.

  Onze dank is groot!

  Mvg. Carina van Dooren-Slijters.


  2013
   
  Vanaf het begin van 2013 heeft Michel van Dooren besloten om te willen gaan stoppen met de stichting inclusief het onderhoud van de website. Carina heeft het werk over genomen van Michel.

  Er is gesproken om de Stichting Country Dance Foundation volledig op te zeggen inclusief de bankrekening. De website bleef voorlopig wel bestaan.

  - 8 Juli 2013 zijn Michel & Carina getrouwd.
  - 19 September is het dochtertje van Michel & Carina geboren. Ilana van Dooren. Gewicht 3690gr. Lengte 54,5.
  - November heeft Carina het een en ander uitgezocht om de stichting draaiend te houden. Resultaat lees verder 2014.


  2011-2012
   
  In het jaar 2011 hebben de oprichters Michel van Dooren & Carina Slijters een enorme tragedie meegemaakt. Het overlijden van hun zoontje Keano*.  Alle energie en kracht, om aan de site te werken, is na het overlijden verloren gegaan. Carina werkt zo af en toe wel een aan de site, maar puur voor de afleiding.

  2009
   
  Begin 2009 hebben Carina Slijters & Michel van Dooren besloten om te stoppen met het geven van workshops.
  Het organiseren van een workshop en het uitzoeken van de juiste dansen koste Carina té veel tijd. Dit alles kwam de laatste jaren ten goede van haar gezondheid, want naast de stichting bestaat er ook nog een fulltime job het huishouden enzovoorts.

  2006
   
  Inmiddels is het Juni 2006 en zijn er weer enkele veranderingen geweest, helaas hebben Joke & Ide een tijdje geleden aangegeven te willen stoppen met hun bestuursfunctie. Gelukkig willen ze voorlopig nog wel assisteren tijdens de workshops in Veldhoven. Onze penningmeester Angelique heeft ook aangegeven te willen stoppen met alle activiteiten voor de scdf dit om wat meer aandacht aan haar gezin en aan wedstrijddansen te kunnen geven. Wij wensen haar daar veel succes mee en willen alle drie de bestuursleden bedanken voor hun inzet. Op dit moment zijn we nog aan het bekijken hoe we de workshops in de toekomst kunnen laten draaien. We zijn na twee choreografen workshops gestopt met deze organisatie, wat niet ligt aan het bezoekers aantal maar meer aan de problemen die we hadden met het verkrijgen van voldoende dansen en choreografen. De actie met de dansen die je kunt bestellen is tijdelijk opgeschort maar hier zal te zijner tijd nog wel iets mee gaan gebeuren.

  Inmiddels is het September 2006. We hebben een nieuwe lerares erbij gekregen genaamd Brigitte van der Krieken. Onder begeleiding van Carina Slijters heeft ze de vaste dinsdaggroep over genomen en draait ze ook mee op de workshops. Ook Hans Binnerts heeft zich hieraan toegevoegd. Hans geeft ook mede les op de dinsdagavond en op onze workshops. Wij wensen hun heel veel succes toe.

  2005
   
  Inmiddels is het September 2005 en zijn er weer een aantal veranderingen. Vanaf dit seizoen worden alle workshops gegeven door het bestuur zelf, dus niet meer per locatie een eigen team.
  Geen kwaad woord over alle mensen die ons de laatste jaren hebben geholpen met het geven van workshops op de diverse locaties maar wat we in die tijd heel erg miste was het contact met de verschillende clubs. Dit is eigenlijk de belangrijkste reden voor ons om zelf weer overal naartoe te gaan.
  Afgelopen workshop (September) is onze eerste partner dans DvD uitgekomen en dit was een groot succes.
  Alle nieuwe datums zijn weer bekend en wij zijn al druk met de voorbereiding voor de volgende workshop.
  We hebben zelfs een nieuwe actie opgestart..... mensen kunnen een dans op DvD bestellen, wij filmen deze dans en zetten die op DvD. Is dus helemaal nieuw in Nederland en wij zijn benieuwd naar de reacties.

  2004
   
  Het is nu September 2004 en wij hebben alweer een succesvolle workshop achter de rug en zijn weer druk bezig met de planning en de voorbereiding van de volgende workshops (wij plannen half September onze workshops voor een heel jaar), en is er weer een locatie bijgekomen in Zwijndrecht.
  In Januari 2005 organiseren wij voor de eerste keer in Nederland een choreografen workshop, hier kunnen Nederlandse choreografen hun dansen uitleggen aan instructeurs.
  Verder zijn wij aan het bekijken hoe wij de bezoekende clubs aan muziek cd's kunnen helpen zonder dat dit heel veel werk en geld kost.

  2003
   
  Inmiddels werd het zomer 2003 en waren we op zoek naar een 3e locatie in het oosten van het land, onze eerste workshop in deze omgeving was in zalencentrum de Nieuwe Zweep in Klarenbeek.
  Voor de tweede workshop in die omgeving zijn we verder gaan zoeken naar een andere zaal en hebben die gevonden in zaal 't Proathuus in Doetinchem.
  Vanaf September 2003 hebben wij als eerste in Nederland de video-cd uitgebracht (een videoband maar dan op een cd), inmiddels is dit omgezet in een heuse DvD met de bijbehorende digitale kwaliteit (zonder muziek fragmenten).
  Wij hebben halverwege 2003 besloten dat we vaste teams wilde hebben op de workshops met vaste instructeurs, assistenten en aanspreekpunten.
  Hierop moesten wij uiteraard weer op zoek naar instructeurs en assistenten, ons team was rond deze periode 17 personen groot.

  2002
   

  Op 2 Januari 2002 was de nieuwe stichting een officieel feit en konden we beginnen met het uitwerken van de plannen, een eigen website, workshops op meerdere locaties en nog veel meer.
  Carina begon zich in de vrije uurtjes bezig te houden met het opzetten van onze website, in het begin nog heel klein en eenvoudig maar inmiddels uitgegroeid tot een van de betere en meest bezochte website's in Nederland.
  Het heeft heel wat vrije uurtjes gekost maar het resultaat mag er dan ook zijn, de bezoekersaantallen zijn en blijven ongekend hoog.
  Inmiddels hadden we al een workshop gegeven op een nieuwe locatie, Dansschool Le Haen aan de Run 3124 in Veldhoven.

  De bezoekersaantallen van onze workshops bleven maar groeien waardoor wij hebben besloten om naar een tweede locatie te gaan, dit werd een wijkgebouw in Driemond onder de rook van Amsterdam.
  In eerste instantie liep deze workshop ook goed maar helaas werden de bezoekersaantallen op een gegeven moment toch minder, waarop wij besloten hebben om daar niet meer terug te keren.
  Wij hebben toen zoveel telefoontjes en E-mails ontvangen van mensen die het jammer vonden dat we geen workshops meer gaven dat we besloten hebben om naar een andere locatie te zoeken en dan toch door te gaan met de workshops.
  In die tijd kwamen wij in contact met iemand van de U.C.M.D.F. die een goede locatie in Alkmaar wist en ook wel een aantal clubs kende die ze zouden vragen.
  Dit alles werd wel kort dag zo net voor de workshop maar we hebben het gehaald en de opkomst was boven verwachting. Helaas was het zo dat ook hier na een aantal workshops het bezoekersaantal wat terug liep.
  Wij zijn toen verder gaan zoeken en hebben een nieuwe locatie gevonden. Dit werd Crossroads in IJmuiden hier zaten toen zo ongeveer alle workshop organisaties van Nederland.


  1999
   

  In Augustus 1999 kwamen wij (Carina & Michel) op het idee om zelf workshops te gaan organiseren vanuit de naam C.D.A. (Country Dance Association).
  Wij hebben hier Betty van Geloven (Stone Mountain Country Dancers inmiddels Betty's Move Dancers) voor benadert of ze interesse had om dit met ons te gaan organiseren. Gelukkig zag Betty dit wel zitten en de samenwerking was een feit.
  Samen hebben we onze eerste workshop georganiseerd in eetcafe Merlijn aan de van Vroonhovenlaan in Veldhoven, en al bleek de voorbereiding niet op alle punten in orde te zijn toch was onze eerste workshop in September 1999 een succes.
  De opkomst en reactie's waren goed wat ons sterkte in de overtuiging om verder te gaan.
  Na een aantal workshops gaf Betty aan te willen stoppen om zich meer te kunnen richten op het wedstrijddansen en de daarbij behorende techniektrainingen.
  Dit hield voor ons in dat de workshops zwaarder zouden worden en ook meer tijd zouden gaan kosten, wij hebben toen het plan opgepakt om de hele workshop en alles wat daarbij hoort op een andere manier te gaan aanpakken.
  Dit zouden wij met z'n tweeën nooit voor elkaar krijgen dus gingen we op zoek naar mensen die hier wel interesse voor hadden, en die mensen hebben we gevonden (Tessa van Nistelrooy, Angelique Gerlag, Joke van der Schoot & Ide Ongers).
  In Juni 2001 is besloten om de C.D.A. op te heffen en met een andere naam verder te gaan en dit meteen om te zetten in een stichting, welke naam dit geworden is weten we natuurlijk allemaal.

  Stichting Country Dance Foundation (S.C.D.F. of C.D.F.).